Nye dækregler i Norge

Det er ikke lovpligtigt at have vinterdæk på bil og anhænger i Norge. Der er altså ikke et lovkrav om, at du skal have vinterdæk på, hvis du kører i Norge om vinteren. Du skal dog til enhver tid have dæk på bilen, der passer til føret og medbringe snekæder i vintermånederne.

Nye regler for sommerdæk

Kører du på sommerdæk i Norge i perioden fra og med 1. november til og med mandag efter 2. påskedag, er der nu kommet nye regler for disse dæk. I

vinterperioden skal sommerdækkene have en minimums mønsterdybde på 3 mm, hvor de tidligere kun behøvede 1,6 mm mønsterdybde.

Vær opmærksom på, at der er krav om, at der monteres snekæder på sommerdækkene, hvis der er sne eller is på vejen.

I Nordland, Troms og Finnmark gælder de nye krav til mønsterdybde fra og med 16. oktober til og med 30. april.

Vinterdæk skal også have en minimums mønsterdybde på 3 mm. Bøden for nedslidte dæk er minimum 750 kr. pr. dæk.

Kilde: FDM

Om DCS

Hent vores folder der beskriver hvad

DCS kan tilbyde ved at trykke på knappen herunder